Gotland impressions


We have just spent about 5 days in beautiful Visby on Gotland. Gotland is Sweden’s biggest island and is located about 50 nautical miles / 90 kilometres east of Sweden’s east coast. We sailed there from Fjärdlång in the southernmost Stockholm archipelago and therefore our crossing was quite a bit longer, about 90 nautical miles / 165 kilometres. The crossing was quite rough, with a lot of wind and wave, but Gotland rewarded us with perfect weather, stunning nature, beautiful sceneries and great new friendships. Here are some photos from our time on the island.

A colourful corner in Visby
Paul after peeking in through the door to the cathedral ruin
The famous ‘Rauk’ stone formations on Fårö
The colours of fall are slowly arriving
An old fisher hut on the coast of Fårö
A tower in the old city wall surrounding the historic city centre
Connecting with the locals
Fishing nets on Fårö
Visby architecture at the main square
The ‘blue lagoon’ on Gotlands northern part
Entry to house in Visby
Sunshine, ice cream, happiness
The motive of the 200 SEK bill spotted in the wild
View over Visby
Attentive observer in Visby


Hey there! Feel free to leave us a reply to the post here in either English, Danish or German. We love to read them all 🙂

Responses to “Gotland impressions”

 1. Arne Hyldekrog Avatar
  Arne Hyldekrog

  Hej Liv og Paul – atter en gang flotte indtryk fra jeres spændende tur – dejlige billeder fra en sikkert spændende ø og når man ser disse flotte indtryk fra Visby og omegn kan man jo sagtens tro, at sådan er det at være sejler, men som I dog også skriver kan det der havvand godt give “oplevelser” som ikke altid er fra den gode side, men man bliver jo også mere hærdet og kan modstå mere – selvom man helst vil sejle stærkt på et fladt vand uden bølger og modstrøm og i flot solskinsvejr – held og lykke på den videre færd mod Desiree’s hjemhavn.

  1. Liv Avatar
   Liv

   Hej Arne,
   Helt rigtigt, man får et bredt spænd af forskellige oplevelser, fra mere rolige til mere anstrengende. Nogle dage glæder man sig mest til at forlade havnen og være ude på vandet, andre dage glæder man sig mest til at ankomme i en tryg havn igen 🙂 Men for hver dag lærer man sig selv og båden bedre at kende, så det er dejligt, synes jeg!

   1. Arne Hyldekrog Avatar
    Arne Hyldekrog

    Hi Liv
    Hver dag sine oplevelser/udfordringer – og jeg synes da nok, at I i den sidste uges tid virkelig har taget gode kraftige “ben” – begynder det at trække mod “hjemhavnen” og skulle det være tilfældet kan jeg sådan set godt forstå det – efteråret med dens vejrlurer nærmer sig jo.
    Hils Paul

 2. Twan Biemans Avatar

  Beautiful colourful pictures!

  Enjoy!

  Cheers, Twan on Kendu now in Poole…

  1. Liv Avatar
   Liv

   Thanks Twan! Gotland was beautiful 🙂 fair winds!

 3. Charlotte Moretto Avatar
  Charlotte Moretto

  Sikke nogle billeder!! De kommer jo helt på højde med mine sten
  Sjovt billede med pengesedlen 😊
  Kram til jer begge

  1. Liv Avatar
   Liv

   Ja haha, bare ikke så spændende i farven, som dem i jeres have!

  2. Liv Avatar
   Liv

   Kram tilbage ❤️❤️

 4. […] and drove around Gotland to explore the special nature on the northern part of the island. See our last post for many pictures. It felt weirdly non-Swedish to be on Gotland, as it in combination with the warm […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest posts